Ferforje Tamir

Blog, , , ,

Ferforje uzun ömürlü ve sağlam olduğundan bakım ve tamire ihtiyaç duyar. Ferforje tamir etmek de emek ve zaman ister. Ferforje tamiri için gereken alet edevat bulmak bu işle uğraşmayan herkes için zordur. Ama ferforje bakımı için düzenli olarak boya ve pas kontrolü yapmak mümkündür.

Ferforje Tamir Nasıl Yapılır?

Ferforje tamir etmek yukarıda da belirttiğimiz gibi bakımına göre daha  yorucu ve tecrübe gerektirir. Çünkü ferforje tamir ederken kaynak makinesi, spiral taşlama gibi gerekli ve ustalık isteyen makineler kullanmak gerekir. Bu makineler ustalık gerektirse de ustalara da dikkatsizlik ve çeşitli nedenlerle fiziksel zararlar verebilir. Ferforje tamir etmeden önce sağlığını düşünmenizi tavsiye ederim. Demir doğrama ürünler ağır olduklarından taşıma,kaldırma ve montaj gibi işlemlerde de zorluklar yaratabilir.

Ferforje tamir etmeden önce  tamir edilecek kısımların açık ve net bir şekilde tespit edilmesi ve uygulanacak işlemin belirlenmesi gerekir. Eğer tamir edilemeyecek kadar kötü durumda olan ferforje ürünler yenisi ile değiştirilmeli ferforje imal edilmelidir. Belirlenen tamir edilecek noktalar yada ürünler montajının yapıldığı yerinden sökülür. Tamir için demir doğrama atölyemize getirilir yada çalışma alanı müsaitse olduğu yerde tamire başlanabilir. Tamir hakkında detaylı bilgi almak ve hızlı yanıt  için Umut Metal İnstagram sayfasını kullanabilirsiniz.

Ferforje Tamir

Paslı ve boyası tamir edilecek ürünler önce zımpara ile temizlenir ardından antipas boya sonrasında istenilen renge boyanabilir. Durumu daha  ağır  çürümüş ve değişmesi gereken motifler yada  belirli kısımlar spiral taşlama ile kesilir. Eski ferforje ürünün orjinalliğini ve estetik görünümünü bozmadan kaynak işlemi yapılır. Demir doğrama ürünler tamir edilirken terazisi ve ölçülerinde değişlik olmamasına özen gösterilmelidir.  Bu gibi durumlarda ferforje ürün montajı yapılırken sorun yaratabilir. Ölçüleri kontrol edilen ve kaynak kısımları çapaktan temizlenmiş ve spiral ile taşlama yapılmış ürün boyamaya hazır hale getirilebilir.

Boyamadan önce iki boya arasında farklar olabilir. Uzun süre dış mekanda kullanılmış ferforje ürünler boya rengini açabilir. Bu nedenle sadece bir tamir edilen noktaya değilde tüm ürüne boya yapmak daha iyi olacaktır. Yeni tamir edilen kısıma öncelikle antipas boya ardından istenilen renk boya yapılır. Eski boyanan yerlere antipas gerekmeyebilir. İstenilen renk boya aynı şekilde uygulanabilir. Tamir edilen ürün boya kuruduktan sonra montaj yapmaya hazır hale gelir. Tamir, bakım ve montaj için bize iletişim sayfamızdan ulaşabilirsiniz.